Laatste loodjes in Canterbury

Blijf op de hoogte en volg Marloes

26 December 2019 | Verenigd Koninkrijk, Canterbury

Dan nu eindelijk de laatste blog van dit semester onder het mom van beter laat dan nooit. In het tweede weekend van november kwamen mijn ouders in Canterbury. Ik heb ze de prachtige campus laten zien waar ik de afgelopen maanden heb vertoefd en natuurlijk het Idyllische stadscentrum van Canterbury. We zijn een aantal keren uit eten geweest waaronder we Italiaans hebben gegeten zodat ik vast in Italiaanse stemming kon komen. Maandag vertrok ik vroeg in de ochtend met mijn studiegenoten op een driedaagse taster trip naar Rome. Het waren drie dagen vol met regen maar ook met voorpret voor het tweede semester. We hadden veel vrije tijd om appartementen te bezichtigen en daarnaast hebben we een rondleiding gehad in het Castel Sant’Angelo en het Capitolein Museum om alvast te ervaren hoe onze colleges er uit gaan zien met Rome als klaslokaal. Op de derde dag was het iets zonniger en hebben we een rondleiding gekregen op onze toekomstige universiteit: de AUR. Tevens hebben we een blik geworpen in het prestigieuze Amerikaanse instituut van Rome waarvan we binnenkort gebruik mogen maken van de bibliotheek en deel kunnen nemen aan de academische omgeving. Ik kan één ding zeggen: we hebben ongelofelijk veel geluk met al deze mogelijkheden aangezien het echt fantastische locaties zijn! Natuurlijk hebben we vele pizza’s gegeten, wijn gedronken en Italiaans ijs en Tiramisu gegeten. Ik kan echt niet wachten om over drie weken naar Rome te vertrekken!

Mijn ouders zijn hier twee weekjes geweest, maar bovenal moest ik veel tijd in mijn studie steken en zijn ze vooral hun eigen gang gegaan. Wel hebben we vaak even samen kunnen eten ’s avonds en hebben we bijvoorbeeld nog de ‘switch’ het aandoen van de kerstverlichting in Canterbury kunnen zien, zijn we naar de Canterbury Tales museum geweest en hebben we samen mijn verjaardag kunnen vieren met een paar pinten in de pub en een typische Engelse maaltijd.

De twee weken erna vielen mijn colleges (heel erg spijtig) uit aangezien de docenten aan het staken waren. Hoewel de redenen gegrond zijn, en wij als studenten ook zeker veel begrip hadden voor deze redenen, was het erg jammer dat wij hier onder moesten lijden aangezien we al vrij weinig college hadden. Op één van de dagen dat college uitviel heb ik met studiegenoten een educatief bezoekje gebracht aan het British Museum in Londen, waar net een expositie over Troy was geopend over de relatie tussen mythe en realiteit. Naast dat ik dit een erg interessant onderwerp vind sloot dit voor mij ook aan op mijn papers. Drie van mijn studiegenoten met wie ik op pas was waren Amerikaans dus de Taco Bell was een verplichte stop en was voor hen misschien nog wel de primaire reden om ons uitstapje te ondernemen. Ik wil het eigenlijk niet toegeven maar dit vond ik wel een typische bevestiging van mijn vooroordelen over Amerikanen en de Amerikaanse cultuur, hmm… Winter Wonderland, het enorme kerstpretpark in Hyde Park, was ook net geopend en erg leuk om even te bezoeken. We hebben de dag afgesloten in een fantastisch dumpling restaurant in Convent Garden.

Die woensdag heb ik samen met mijn studie genootjes (en een docent, die hier erg informeel – understatement - zijn) Thanksgiving gevierd. We hebben drie Amerikanen en een Canadees (waarvan de vriend kok is) in de groep dus we hadden een tafel vol met typische gerechten wat erg goed smaakte en het was echt bijzonder om dit eens te vieren. Het was echt een geweldige avond met veel eten, drinken en gezelligheid. Mijn favorieten waren de zoete-aardappelschotel met pecannoten en crumble als topping en de pumpkin pie als nagerecht, echt heerlijk!
Het tweede weekend van december kwamen mijn zusjes op bezoek. Ondertussen kwamen mijn deadlines ook steeds dichter bij wat dit een drukke periode maakte. Samen met Sanne en Eline heb ik natuurlijk de Kathedraal weer bezocht, zijn we naar Whitstable geweest vanwaar we langs de kust naar Herne Bay zijn gelopen, en we zijn meerdere keren gezellig uit eten geweest en hebben we op de laatste ochtend een echt Engels ontbijt gegeten. Toen zij weer waren vertrokken heb ik een aantal nachten flink doorgehaald en toen kwam op 13 december een einde aan mijn eerste semester en daarmee tevens aan mijn tijd in Canterbury. Ik had meteen die dag nog een afspraak gepland met mijn toekomstige scriptiebegeleider (voor het derde semester gedurende de zomer) en hebben we meteen een enthousiast plan gemaakt om alvast te gaan beginnen met het eerste onderzoek, erg spannend!

Daarmee kom ik ook meteen aan bij een nieuw bezoek vanuit Nederland. Die middag stonden Jeroen en Pleun, twee vrienden en oud-ganggenootjes uit Hoogeveldt in Nijmegen, op de stoep. Na twee daagjes Canterbury zijn we samen naar Londen gegaan. Hier zijn we alle toeristische trekpleisters bij langs gegaan, maar helaas stonden veel gebouwen in de steigers. Van de Big Ben viel zelfs helemaal niets te zien. Twee hoogtepuntjes waren de Sky Garden in het business district vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Dit is de hoogste tuin in Londen en we hebben hier gelunched en we konden hier zo met bezoekerspassen naar binnen aangezien Jeroen er een meisje kent die er werkt, erg handig dus. Ook zijn we naar Camden Town gegaan waar allemaal straatjes met kerststalletjes waren, hele bijzondere gevels van gebouwen, en echt een super hippe markt met nog enorme paden met stalletjes. We hebben hier buiten een biertje gedronken bij een bar waar buiten twee mannen live soort van Spaanse Reggaeton chill muziek aan het spelen waren wat echt super gaaf was.

Vervolgens heb ik nog aan paar dagen in Canterbury, op een verlaten campus, doorgebracht om nog wat uitstapjes te maken en langzamerhand mijn koffers te pakken en afscheid te nemen van de stad. Ik ben nog naar Dover geweest, hoewel het kasteel gesloten was, heb ik een prachtige wandeling gemaakt langs de beroemde witte kliffen. Ik had geluk dat het een hele heldere en zonnige dag was waardoor je alle kliffen goed zag liggen en je zelfs Frankrijk zag liggen in de verte. Afgelopen zaterdag ben ik in de ochtend naar Londen vertrokken met al mij n koffers, die ik op het station heb achtergelaten zodat ik nog een dag naar het British museum kon en nog een rondje door Londen heb kunnen lopen. Vervolgens ben ik die avond op de bus gestapt en kon, véél te snel, de terugreis beginnen.

Na een lange busreis. Die niet zoals ik verwachte op de trein door de tunnel ging, maar op de boot. “Jullie moeten nu toch echt de bus uit!” Oh hoezo dan? “Nou… Als er wat gebeurd dan kun je tenminste nog springen!!” Oh shit, zitten we op de boot dan?!? Woops! Laten we zeggen dat ik het schommelen van de boot niet erg kon waarderen om twee uur ‘s nachts na weken amper geslapen te hebben.

Ondertussen ben ik weer terug in Hoogezand en heb ik drie weekjes vakantie. Op 12 januari vlieg ik naar Rome waar ik het tweede en waarschijnlijk ook het derde semester zal doorbrengen. Ik heb erg veel zin om aan dit nieuwe avontuur te beginnen met mijn studiegenoten. Met Rome als klaslokaal, een prachtige universiteit en een geweldig instituut ter ons beschikking, met vele uitstapjes naar Pompeji en vele andere plekjes die nog gepland staan wordt dit zeker een supergave voorzetting van mijn Master! Maar nu eerst een paar weekjes genieten van een beetje rust en gezellig kerst met familie en vrienden :)